8 oktober, 2018

Tandimplantat

Vad ska man tänka på vid implantatbehandling?

Vad ska man tänka på vid implantatbehandling?

Vi på Swedish Dental får ofta frågor om vad man ska tänka på vid behandling med tandimplantat. Varje patient skiljer sig åt och kräver en individuell behandlingsplan och det är detta vi verkligen brinner för på Swedish Dental.

Vi skräddarsyr våra behandlingar så att de passar just dina behov. Den behandling som passar en patient kanske inte är optimal för nästa vilket kräver en ordentlig utredning av erfarna tandläkare.

En behandling med tandimplantat brukar vi på Swedish Dental säga är sista utvägen för att få fasta tänder. Vi brukar rekommendera patienter att behålla de tänder som är i bra skick och som kan behandlas med konventionella tandbroar. Vi rekommenderar detta då kroppens egna tänder har nerver och kärl på utsidan av roten som bidrar till mer känsla när man biter i mat. Tandimplantat läker in i käkbenet men de har inga nerver som kan överföra känslan när man biter ihop och det finns ingen svikt i ett implantat som en vanlig tand har vanligtvis.

Vad kan du som patient tänka på när du söker hjälp för att ersätta tänder med tandimplantat?

  1. Vad använder kliniken för typ av implantat?
    Det finns olika typer av implantat och många i dag är kopior på ledande märken inom branschen. Fråga alltid kliniken vilken typ av implantat de använder. Vi på Swedish Dental använder främst Straumann implantat.  Företaget är marknadsledande för tillfället där oberoende studier visar en fantastisk lyckandefrekvens.
  2. Hur ofta behandlar tandläkarna på kliniken patienter med implantat. Det är viktigt att man utför operationer dagligen för att upprätthålla en god kvalité vid placering av implantat.
  3. Vilken typ av garanti erbjuder kliniken vid behandling med tandimplantat? Swedish Dental erbjuder  5 års garanti på fastsittande konstruktioner
  4. Vilka krav ställer kliniken på dig som patient. Vi på Swedish Dental kräver exempelvis att patienten är rökfri under hela behandlingen då man vet att risken för komplikationer ökar markant om patienten röker.
  5. Det är otroligt viktigt att utreda patienten noggrant inför en implantatoperation. Vi på Swedish Dental planerar alltid våra operationer i en 3-dimensionell miljö där vi kartlägger käkbenets form och hur nerverna löper i förhållande till våra implantat. Detta möjliggör en minimalinvasiv behandling där vi endast behöver göra ett titthål när vi opererar in implantaten. Detta bidrar till  att du går från kliniken utan svullnad,värk eller blåmärken. De flesta är tillbaka på arbetet dagen efter behandling.
2024-06-10T12:18:41+01:00
Till toppen