Tandbroar2023-08-31T09:22:02+01:00

Tandbroar

Tandbroar

Dela denna sida

Tandkronor används och behandlar tänder där en stor del av tanden har gått av på grund av Tandbroar är en behandling som funnits till väldigt länge inom tandvården och har varit en fantastisk möjlighet för patietenter att ersätta förlorade tänder.

Tandbroar

Hur ska man då som patient veta vilken behandling som är bäst?

Swedish Dental hjälper dig med detta genom att du som patient kan komma in för en fri konsultation. I vissa fall rekommenderar vi dig en en konventionell tandbro och i andra fall en implantatbro.

En tumregel är om du har stora lagningar/fyllningar i de angränsande tänderna så rekommenderar vi (och de flesta tandläkare) en vanlig tandbro då dessa redan har slipats på tidigare. Har du däremot friska tänder utan lagningar borde en behandling med tandimplantat att utföras. Vårt mål när vi behandlar dig med en tandbro är att få till en fantastisk estetik när du är klar hos oss så att du är nöjd med ditt leende när du lämnar kliniken.

Behandlingsgång med tandbro:

  • Kostnadsfri konsultation: Nya patienter erbjuds en kostnadsfri konsultation hos oss på Swedish Dental inför behandlingen.
  • Utredning: Vi kontrollerar att du inte har hål eller andra infektioner i tänder och mjukvävnad innan vi påbörjar behandlingen med tandbron påbörjas.

  • Sanering: Ev Infektioner, hål i tänderna, tandsten och tandlossning behandlas om dett är nödvändigt.

  • Tandläkaren slipar till tänderna som ska ingå i tandbron. Ett avtryck av tänderna utförs. Arbetet skickas till en tandtekniker som tillverkar en tandbro av bästa kvalite.
  • Tandläkaren klistrar fast tandbron och kontrollerar att bettet stämmer.

När behandlingen är avklarad är det väldigt viktigt med regelbundna kontroller vilket är ett krav för att garantin ska gälla. Tandläkaren gör en bedömning på vilket behov du har som patient för kontroll. Vi gör bedömningen på risken för dig att få hål i tänder samt risken för tandlossning. Andra faktorer som allmänhälsa och mediciner påverkar självklart vår bedömning.

Många patienter glömmer att en tillverkad konstruktion kräver mer underhåll än dina ursprungliga tänder vilket för vikten av regelbundna undersöker otroligt viktigt.