Tandkronor2023-08-31T09:22:11+01:00

Tandkronor

Tandkronor

Dela denna sida

Tandkronor används och behandlar tänder där en stor del av tanden har gått av på grund av fraktur eller hål i tanden. Det som skiljer oss från vanliga kliniker är att vi använder oss av digital teknik för att behandla med tandkronor. Du behöver alltså inte komma på flera besök för att få en fantastiskt fin porslinskrona. Det räcker i dem allra flesta fall med ett enda besök.

Swedish Dental använder sig av modern teknik vilket gör det möjligt bli klar med behandlingen samma dag.

Vi använder oss av vår fantastiska Cerek® maskin. Detta ger oss möjligheten att ta ett digitalt avtryck och skapa en porlinskrona som vi fräser ut och sedan bränner i vår dentala ugn. Allt detta gör vi på ett enda besök. Precisionen och kvalitén blir otroligt hög vilket leder till att vi kan erbjuda långa garantier på vårt arbete.

Vi har över 20 års erfarenhet av denna teknik vilket gör att Swedish Dentals tandläkare kan erbjuda dig en säker, effektiv och fantastiskt snyggt resultat efter behandling.

Tandkronor är till för att åtgärda tänder som har gått sönder eller har stora hål. Denna behandling är ett fantastiskt alternativ till vanliga tandlagningar med plast. Stora plastlagningar kan ibland ge upphov till ilningar i samband med att de har större risk för att ramla bort då retentionen kan vara svår att få till.

Behandlingsgång:

  • Oftast kommer man in akut då tanden har gått sönder.
  • Digitalt foto + röntgen för dokumentation av tanden. Undersökning utförs av tandläkaren och vid mån av tid behandlas tanden med en krona. I annat fall får man en ny tid för vidare behandling.
  • Bedövning appliceras.
  • Tandläkaren slipar till tanden och tar ett digitalt avtryck av tanden.
  • Formgivning samt design av nya tandkronan
  • Provning och sedan bränns porslinet i en speciell ugn.
  • Cemetering av tandkronan.