Tandhygienist behandling2023-08-31T09:22:06+01:00

Tandhygienist behandling

Tandhygienist behandling

Dela denna sida

Tandhygienisterna erbjuder dig årliga basundersökningar av dina tänder och i det ingår 4 st röntgenbilder. Vid behov avlägsnar de även tandsten samt putsar och polerar upp dina tänder. Vid varje besök får ni även undervisning i tand- och munvård om tandhygienisterna anser att detta är nödvändigt. Våra tandhygienister är även otroligt duktiga på tandblekning som med vår metod bidrar till långsiktigt vita tänder.

Vill du behålla dina starka tänder och se till att den tandlossning som har läkt ut inte återkommer behöver du besöka hygienisten regelbundet. Har du behandlats med tandimplantat är det viktigt att bibehålla en god munhygien för att hålla vävnaderna friska runt implantaten.  En vanlig missuppfattning brukar vara att man inte behöver gå till tandläkaren eller tandhygienisten efter behandling med tandimplantat. Detta är fel och behovet av regelbunden tandvård ökar efter en sådan behandling.

Det vi gör är en riskbedömning av ditt behov att träffa tandhygienist för att undivika komplikationer. Har man artificiella ersättningar i form av implantat och tandbroar i munnen kan det vara svårt att rengöra effektivt speciellt när man kommit upp i åren. Ett besök hos våra fantastiska tandhygienister leder till att ni bibehåller en ren fräsch och frisk mun.

Studier visar att sambandet mellan tandlossning och Hjärt- och kärlsjukdomar är mer sammankopplade än vi har haft kunskap om tidigare. Studier visar att människor som saknar ca 10 tänder eller mer har större risk för att drabbas av Hjärt- och kärlsjukdomar samt att tandlossning är 1,5-2 gånger vanligare för patienter med Hjärt- och kärlsjukdomar. Läs mer via länken tandlossning.