15 maj, 2019

News

Hur kan en osynlig Inman Aligner förbättra ditt leende?

Du har alltså bestämt dig för att förbättra ditt leende? Man måste dock vara medveten om att det tar en stund att nå slutresultatet. Om du redan nu sneglar på behandling med tandställning upplever man själv att tänderna inte sitter som de ska. En tandställning kommer ofta med en så kallad räls som de flesta vill undvika. Det går att undvika räls med en ny typ av tandställning som kallas för Inman aligner.

Varför välja Inman Aligner?

För de flesta personer står valet mellan två alternativ. Det ena är att bli behandlad med en tandställning där ens leende inte ser så bra ut under en begränsad period jämfört med att gå runt med ett leende som man kommer vara missnöjd med resten av livet då man vill undvika metallen som syns i en tandställning.

Du behöver inte ta detta beslut med en Inman aligner då dessa i princip är osynliga. Du kan använda den på jobbet och hemma utan att någon vet om att du behandlas med en tandställning. I det långa loppet kommer du få finare tänder utan att behöva kompromissa med ditt leende under tiden du behandlas.

Hur skiljer sig en Inman aligner från en vanlig tandställning?

n inman aligner är alltid individuellt anpassas efter din munhåla då man tar ett individuellt digitalt avtryck inför behandlingen jämfört med konventionell tandställning. Vi skapar sedan en 3-dimensionell modell av din käke inför behandlingen där man kan se hur dina tänder ursprungligen stod och hur dem kommer stå i tandbågen när behandlingen är klar.

Det bästa med en Inman aligner är att de knappt syns när du använder dem i munhålan då de är genomskinliga och individuellt anpassade efter dina tänder.

Det som också är bra är att de sällan orsakar skavsår på kinder och tunga som en konventionell tandställning.

En konventionell tandställning kan du själv inte avlägsna om du skulle behöva vid något tillfälle. Inman aligners är anpassade så att du kan ta ut själva tandställningen om du vill rengöra den, om du vill äta utan själva apparaten i munhålan eller om du bara känner att du vill få en liten paus.

Hur fungerar en Inman Aligner

En Inman aligner är gjord av en genomskinlig plast med metall klamrar som ej syns för någon. Dessa klamrar trycker på för att flytta och rotera tänderna tills de kommer på plats där man önskar och planerat. Den första veckan brukar vara den jobbigaste då det är vid detta tillfälle man känner att tänderna är ömma pga förflyttningen. Dock försvinner dessa besvär ganska fort och du kommer snart inte känna av att du har något som förflyttar dina tänder.

Vem kan använda en Inman Aligner

Inman aligners är utvecklade för mindre bettfel där man kan förflytta över och underkäksfronten för att åstadkomma en fint leende. Har du problem med dessa områden är detta den perfekta behandlingen för dig.

Hur lång tid tar behandlingen?

De flesta som behandlas med en Inman aligner är klara efter ca 6 månader men ibland mycket snabbare. Det är en väldigt effektiv teknik som kompletterar en konventionell tandställning. En patient måste använda sin Inman minst 20 h/dygn under behandlingens gång. Desto mer man använder dem desto snabbare går behandlingen.

Hur tar jag hand om min Inman aligner?

En Inman aligner kräver inte så mycket rengöring utan det räcker med att du tar ut den och borstar morgon och kväll samt kompletterar under dagen om det skulle behövas. Det är även mycket lättare att borsta dina egna tänder då du inte har någon metall som sitter fast och försvårar munhygienen. En fastsittande tandställning kräver en ganska hög nivå av munhygien för att undvika hål i tänderna.

Det är viktigt att upprätthålla en mycket god munhygien men det är betydligt enklare med en Inman Aligner.

VAd händer efter avslutad behandling med Inman Aligner.

Efter avslutad behandling tar vi avtryck på ditt nya bett och beställer en retainer tråd som vi sätter fast på baksidan av dina tänder. Denna lilla metall tråd är så tunn och fin att du inte kommer känna något när den finns på plats. Tråden är nödvändig för att hålla tänderna på plats så att de inte återgår till sin ursprungliga position.

Nu när du är klar med behandlingen kan du le stort och vara stolt över ditt nya leende. Om du är övertygad om att en Inman aligner är rätt behandling för dig så kontakta oss på Swedish Dental för en kostnadsfri konsultation.

2023-04-20T15:48:03+01:00
Till toppen