9 mars, 2020

News

Hur du hittar den rätta tandläkaren som passar just dig

Bakom varje stort leende finns fantastisk tandläkare! Om du nyligen har flyttat till ett nytt område, din tandläkare har gått i pension eller om du bara är missnöjd med din nuvarande tandvård, måste du starta processen med att söka efter en ny tandläkare. Få människor tycker om att gå till tandläkaren, så att leta efter en ny kan vara särskilt tråkig. Men det är så mycket lättare om du vet hur du gör din sökning på rätt sätt. Om du vill veta hur du hittar rätt tandläkare för dig, fortsätt att läsa!

Tänk på kvalitén

Det första du bör göra när du letar efter en bra tandläkare är kanske att ta reda på vad är för vkalite din tandläkare levererar Om du ska utföra en stor behandling med impl,broar och kronor är det viktigt att ha koll på vilken tandtekniker din tandläkare använder, vad för typ av implantat de har på kliniken och vilken garanti du får. När man väljer tandläkare ska man tänka långsiktigt då en behandling som utförs med hög kvalité håller många år och på sikt minskar dina tandvårdskostnader.

Vad behöver du för behandling hos tandläkaren?

De flesta väljer en tandläkare som vet att de bara kommer dit två gånger om året för kontroller och kanske några rengöringar. Men om du vet att du har ytterligare behov av omfattande behandling som kosmetisk tandvård eller implantat är det bra om du kollar upp vilken tandläkare som utför dessa typer av behandlingar.

Har du barn? I så fall kanske du vill leta efter en familjevänlig tandläkare och se vad de gör för att tillgodose barnens behov.

Be vänner och familj om rekommendationer

Om du har vänner eller familj i området är det alltid en bra idé att be dem om hur de hittar rätt tandläkare för dig. Människor du litar på kan berätta information som du inte hittar på en tandläkares webbplats. Är du inte säker på vad du ska fråga?

  • Är tandläkaren lätt att prata med?
  • Gör han eller hon ett bra jobb med att svara på frågor?
  • Är det enkelt att boka en tid hos dem?
  • Gör de dig att känna dig bekväm?
  • Blir slutpriset det som tandläkaren gav i kostnadsförslaget.

Alla dessa frågor bör hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut. Om du är ny inom ett område och inte har många vänner kan du alltid kolla sociala medier och online recensioner. Ta reda på specifika skäl till varför de gör eller inte gillar en tandläkare i området.

Prata med tandläkare och fråga deras råd

Om du inte har vänner i närheten så kan du prata med experter. Om du flyttar kan du be din nuvarande tandläkare om en rekommendation i det område du flyttar till. Även om du redan har flyttat är det aldrig för sent att ringa din gamla tandläkare. Vem vet? De kan ha en kontakter med en lokal tandläkare eller känner till någon annan som gör det. Om det finns en tandläkarhögskola i närheten, kan du också prata med personalen där.

Titta på din nya tandläkares intyg och certifieringar

Det är alltid en bra idé att fråga tandläkaren eller någon i personalen om tandläkarens specifika kvalifikationer Antal år i branschen betyder inte allt, men om du vet att en tandläkrmottagning har funnits länge, betyder det att de har lojala kunder och ett starkt rykte. Det betyder också att de bör vara experter inom sitt område.

Trots detta är många års erfarenhet inte det enda sättet att mäta en tandläkares förmågor. Du kanske kan hitta en bra tandläkare genom att titta på en betrodd tandläkarförening. Dessa tandläkarföreningar kräver att deras medlemmar håller sig uppdaterade med kurser.

Tänk på bekvämlighet och plats

Precis som när du anställer någon professionell tjänst, vill du hitta en tandläkare som är perfekt för dig och befinner sig i närheten av arbete el hem, och även som kan anpassa sig utifrån dina tider. Detta kommer att göra det så mycket lättare för dig att få gå till tandläkaren. Vissa tandläkare har möjligheten att boka möten via telefon eller online medan andra kräver att du ringer. Detta kan variera, men om de andra kriterierna på listan ser ganska lika ut bland tandläkarna kan detta vara ett bra alternativ.

Våga ge din nya tandläkare en chans och ge inte upp direkt

Ibland kan en tandläkarmottagning hjälpa dig att fatta ett beslut när du är som mest osäker. Vissa tandläkare har kliniker som är inbjudande och bekväma medan andra omedelbart får dig att skaka. Så om du fortfarande tvivlar på ditt beslut, skadar det inte att komma in.

Kom ihåg att du inte behöver förbinda dig till en tandläkare direkt. Om du efter ditt första möte med en tandläkare bestämmer dig för att de inte passar just dig, planera inte en uppföljning. Prova en annan tandläkare och fortsätt leta tills du hittar en som passar just dig!

Är Swedish Dental ett alternativ för dig? Så befinner vi oss i Stockholm på kungsholmstorg 8. Vi tar även emot patienter som inte bor i Sverige samt med hjälper dig med researrangemang för att optimalt göra det så bekvämt som möjligt för dig som patient under tiden som du går på en behandling hos oss!

Läs mer om våra metoder genom att besöka vår sida www.swedishdental.com

Vi ser fram emot att få träffa dig snart!

2023-04-20T15:47:38+01:00
Till toppen