26 mars, 2021

News

Anledningar till varför man ska investera i sina tänder och munhälsa

Ju tidigare du tar hand om dina tänder med årliga tandläkar och tandhygienist undersökningar desto mindre risk för problem i framtiden. Om du investerar tidigt i dina tänder desto bättre munhälsa kommer du att ha i längden och på så vis undvika stora, dyra och smärtsamma behandlingar..

Tänder spelar stor roll i människans liv. Det första man oftast ser och tittar på är tänderna i ansiktet och därf det jätte viktigt med ett fint leende för att göra ett bra första intryck.

Som vi tidigare nämnt är vårt leende det första som speglar ens personlighet vilket kan kan leda till ett positiv eller negativ första intryck. Du som människa får en helt annan självförtroende och utstrålning

när du har raka, rena och friska tänder med ett fint leende.

Hur tandhälsan påverkar den allmänna hälsan;

Det är konstaterat att t6andhälsan påverkar den allmänna hälsan. Det är viktigt att ha en god munhygien för att minska risken för att bli sjuk. Skadliga bakterier som förekommer i munnen kan leda till att de förs till andra delar av kroppen via blodomloppet, som sedan kan leda till

diabetes, hjärtinfarkt, demens och Alzheimers. Tandköttssjukdommar som tandlossning är starkt kopplade till hjärtsjukdommar. Studier har visat att 91% som har problem med tandköttssjukdom har också hjärtsjukdommar.

Din mun är nyckeln till en god allmänn hälsa. Det är därför otroligt viktigt att borsta tänderna, använda tandtråd och mellanrumsborst, munvatten och gå på årliga kontroller hos tandläkaren. På så sätt minskar man det bildas plack på tänderna på tänderna. Plackbildningar bidrar till karies och tandlossning, dvs hål i tänderna och inflammerat tandkött tandlossning.

4 anledningar till varför investera i sitt leende

1. Öka självförtroendet

Raka, fina och friska tänder speglar ditt självförtroende. Man vågar visa sina tänder och le oftare. Människor med dåligt självförtroende undviker att visa upp sig och på så sätt blir dem mindre sociala vilket kan påverka deras välbefinnande. Bra munhälsa leder till en bättre hälsa och livskvalité och på så sätt ökat självförtroende.

Tänder har en stor roll, tex. när du går på en anställningsintervju, första dejten, eller andra viktiga dagar då tänderna är en viktig del av de hela. Med ett leende på läpparna påverkar man människor omkring sig på ett positivt sätt och man mår bättre.

2. Lättare att hålla tänderna rena

Det är viktigt att ha raka tänder för att göra dett lätt att borsta bort plack på tänderna. När man har sneda tänder kan plackbildningarna fästa sig på ytor som kan vara svåra att borsta bort och på så sätt får man sämre munhälsa och svårare att hålla rent.

3. Viktigt med rätt bitning

När man inte har raka tänder med rätt ocklussion kan det påverka din tuggförmåga och bidra till muskel och ledvärk i käkarna. En ortodontisk behandling(tandställning) roterar tänderna och ser till att du får ett ordentligt bett. Med rätt bitning då tänderna i övre och undre käken möts med jämn kraft och yta undviker man käkproblem, tandfrakturer och får ett finare leende. Önskar du dig ett finare leende så klicka gärna på länken nedan.

4. Se yngre ut med friska och naturliga tänder

Både utseende och ålder påverkas negativt med dåliga tänder. Saknar du tänder sjunker kinder och läppar in och man ser äldre ut. Har du ett bett som inte stämmer blir din profil inte harmonisk.

Vi på Swedish Dental är specialiserade inom tandimplantat och estetisk tandvård. Vi strävar alltid efter bästa möjliga resultat och nöjda patienter. Vi utför även vanliga tandvåredsbehandlingar så som lagningar, endodontiska behandlingar och hygienistbehandlingar. All behandling är individuell anpassad utifrån dina behov och förutsättningar.

Tveka inte att höra av dig!

2023-04-20T12:49:11+01:00
Till toppen