Estetisk tandvård2024-06-07T13:39:54+01:00

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård

Dela denna sida

Estetisk tandvård erbjuds på Swedish Dental. Vårt mål är att alltid erbjuda behandlingar där ditt leende skiner upp ett rum när du lämnar oss. Leda kan ni läsa om de olika estetiska behandlingarna vi erbjuder.

Tandblekning

Blekningen sker hos dig efter besök på vår praktik. Behandlingen tar ca en vecka. Du placerar blekningsgelen på en “tandskena” speciellt framtagen av vår tandtekniker för att passa dina tänder.

Porslinfasader och skalkronor

Fasaderna klistras fast på tandens yta och poleras därefter. På samma sätt kan även tandens krona få ett porslinskal (s.k. skalkrona). Denna behandling är dyrare, men hjälper dig att bevara ett vackert leende i många år och innebär mindre risk för t.ex. pulpainflammation och värk i tänderna

Porslinsfyllningar

Istället för ålderdomliga amalgam- eller modernare plastkompositfyllningar kan vi använda porslin. Dessa fyllningar är mycket beständigare och tätare. Vi tar ett digitalt avtryck av “hålet” i din tand och framställer ett porslininlägg (s.k. CEREC-metoden). Inlägget cementeras(klistras) sedan fast i tanden vid samma behandlingstillfälle.

Kronor

Vid stora tandsubstansförluster kan man behöva behandla med en tandkrona. Man slipar runt tanden och skapar plats. Avtrycket kan tas digitalt eller konventionellt. Sedan får tandteknikern tillverka kronan.

Broar

Har du tandluckor så kan vi göra en bro mellan de intill sittande tänderna. Broar består av metallkeramik eller är helkeramiska. När vi gör en bro måsta vi slipa på tänderna invid tandluckan. Är granntänderna helt intakta, så bör man sätta in ett tandimplantat istället. Vi ersätter även gamla kronor, som har blivit missfärgade eller trasiga.